Slovenski etnografski muzej

Dotik dreves

Stik narave in urbanega okolja
Where 
Ploščad
From 
1. October 2008
TO 
31. May 2009
Avtorja
Dejan Pfeifer in Nadja Pfeifer - Studio za arhitekturo in oblikovanje DREVO

Dejan in Nadja Pfeifer se z instalacijo Dotik dreves na ploščadi pred Slovenskim etnografskim muzejem predstavljata že drugič (prvič projekt Ptičje Hiške, 2007). Avtorja projekta opozarjata na odnos urbanega okolja do narave in polemično opominjata, da je vez med naravo in človekom močnejša, kot bi v mestnem okolju pričakovali.

"Figure" posameznih posekanih dreves, postavljene v krogu, simbolizirajo večnost in popolnost. Narava še zadnjič zapleše svoj divji ples preden zapusti polje vidnega. Koncept projekta Dotik dreves nagovarja k iskanju dotika z naravo v urbanem okolju, človeka k doživljanju vidnega in tistega, kar zaznava okoli sebe, in nazadnje k igrivostim dreves, ki spominjajo na tista, ki so nekoč mogočno rasla v parku nekdanje vojašnice pred današnjim Slovenskim etnografskim muzejem. Danes je tu namesto parka dreves kamnita ploščad.

Projekt je podprlo podjetje Tisa, ki se predstavlja s sloganom »Vsak človek naj posadi dve drevesi, ki bi mu zagotavljali kisik za čas njegovega življenja.«

Deli